Klassiker - SCHINDLER’S LIST 25 år

 

Söndagen 27/1 - 15:00! 

Det är 25 år sedan Steven Spielbergs mästerverk SCHINDLER’S LIST hade biopremiär.

Universal Pictures har nu tillsammans med Steven Spielberg gjort en digital restaurering av filmen från originalnegativet, i 4K-upplösning med en helt ny ljudbild Dolby Atmos, som släpps på bio inför Förintelsens minnesdag.

Filmen – som vann sju Oscarutmärkelser - bland annat för Bästa film och Bästa regi – berättar den otroliga, sanna historien om den gåtfulle Oskar Schindler (Liam Neeson) som, i Tysk-ockuperade Polen under andra världskriget. räddade fler än 1.100 judar från Förintelsen, under ett av de mörkaste kapitlen i mänsklighetens historia.

Övrigt: Förintelsens minnesdag den 27 januari är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Det är det datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. I Sverige firades minnesdagen första gången 50 år senare och sedan 1999 har dagen varit en nationell minnesdag. 2005 deklarerade FN dagen som en internationell minnesdag då de som bekämpar intolerans, främlingsfientlighet, rasism och antisemitism samlas för att hedra Förintelsens offer.

Obs! En paus på 15minuter kommer vi har efter cirka halva filmen.

Information

Längd
3tim 15min
Pris
120 kr
Genre
Drama, Krigsfilm
Åldersgräns
11 år (7 år med vuxen)
Skådespelare
Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley

Centrumbiografen Ronneby, 0457-126 40
info@centrumbiografen.se

Vi säljer Biopresentkort i kassan, LK kläder, Maxi och Willys.

Vi tar gärna emot SF biobiljetter i papper.(Ej SF plastkort)